středa 8. července 2015

Jedeme na dovču bez partnerů a bez dětí?  Proč ne.

Přiznejme si to samy, celý rok makáme na 150 %. Doma, v práci, zase doma. Děti...Jasně, ty po nás přece pořád něco chtějí. Ale my nejsme stroje. Ano, za ta léta už to máme zautomatizované, vlastně nám každodenní činnosti připadají tak rutinní, že si ani neuvědomujeme, že pracujeme od nevidím do nevidím. Ale občas je třeba opravdu vypnout. A to pořádně. 

Děti, nákupy i chod domácnosti necháme na partnera, však on to ten týden vydrží. A hodíme se do klidu. Že vám dovolená bez partnera a bez dětí přijde naprosto nemyslitelná? Pokud nám představa osamocené dovolené přijde nereálná, naplánujme si ji například s kamarádkou. Nemusíme zalézt někde do pustiny a žít tam jako poustevníci. Kamarádka nebo wifi připojení jsou společníci, kteří málokdy zklamou....

Nemějte výčitky. Proč bychom měly mít výčitky z toho, že chceme být jednou za rok chvíli samy nebo s někým jiným než s lidmi, se kterými jsme každý den? Jasně, můžeme je nadevše milovat, ale ani bezmezná láska není důvod k tomu, trávit s lidmi každičkou minutu a nemít čas pro sebe. V konečné fázi uvidíte, že taková osamocená dovolená bez rodiny, bez dětí, bez partnera a každodenních starostí bude pro rodinu větší přínos než to, kdybyste ten týden strávili dohromady.

Totéž platí pro vašeho partnera. Nechce jej vydechnout. Chce strávit týden s kamarádem? Jasně, nebude se tam chovat jako beránek, a že budou každý den v hospodě? Co oči nevidí, srdce nebolí a i ti chlapi se potřebují jednu za ten rok pořádně zhluboka nadýchnout a odreagovat. Nechme je, žít chvíli svým životem. Oni nám to pak v průběhu roku snad vrátí.

Takže singl dovoleným zdar, uvidíte, že vám to otevře nové obzory a zážitky 








/vlastní tvorba/

Žádné komentáře:

Okomentovat