čtvrtek 30. června 2016

Kulmofén, plavky, čičifuk a kartáček
aneb, balím se na 14 dní tam, kde lišky dávají dobrou noc


I obklopeni hustými lesy, musíme vypadat alespoň trochu dobře, nemyslíte? Čeká mě 13 dní v Jeseníkách s prďolou po boku. Vzhledem k tomu, že otec, který odjížděl s našim milým synem mezi hluboké lesy a voňavou jesenickou přírodu již před 14 dny posbíral všechna zavazadla na kolečkách, proč by také ne, když si vezl prdelku autem, zbyla mi doma velmi úsporná sportovní taška. Ano, tatínek byl vždy gentleman :), takže přede mnou stojí nelehký úkol. Sbalit se na dva týdny účelně, ale velmi, velmi úsporně. Pokud jezdíte autem, nemáte problém. Auto toho snese dost. Pokud taháte tašku na rameni v prostředcích veřejné dopravy, nutí vás to poměrně dost přemýšlet, co praktického a na místo nenáročného, si s sebou vezmete..

Zatím mám jasno pouze ve čtyřech věcech. Kulmofén, plavky, kartáček a čičifuk. Pro vysvětlení, čičifuk = deodorant. Tohohle paskvilu jsme se dobrali poté, když někdo, předpokládám, že opět tatínek pojmenoval tento vznešený výrobek na pičifuk a vzhledem k tomu, že naší domácnost obdařilo před pěti lety svou krásnou přítomností dítě, přejmenovala se tato hanebnost na čičifuk. Kartáček je věc, která se dá kdekoli koupit, i v největším zapadákově. Tak proč jej tahat? No protože je to prostě tak intimní věc, že prostě v té tašce sbalený být musí. Nehledě na to, že má specifická značka v místní jednotě určitě nebude :). Tak a tím můj napevno daný seznam končí. 

Nedávno byl v telce pořad, s jednou chytrou paní, ve kterém se probíralo, jak se sbalit na dovolenou. Neměly by údajně chybět černé kalhoty na gumu. Ke své kolísající váze, bohužel tedy většinu směrem nahoru, tento nápad vítám s otevřenou náručí a letím shánět černé "gatě" na gumu. Natrefím na ně na první dobrou, což mě velmi mile překvapuje. Horší je to s bílým tílkem. Také nezbytnou věcí, což plně chápu. To se mi tedy nepodařilo sehnat za celé dva týdny. Proč? Také netuším. Asi proto, že materiály, ze kterých se v dnešní době šije, jsou, jak to říci slušně? Velmi úsporné. Nehledě na to, jaký obchod si pro koupi vyberete. Vzhledem k tomu, že jsem si na léto kolem pasu vybudovala menší plovací kruh, abych se v bazénu neutopila, asi bych se v průhledném tílku cítila dosti nepatřičně. Málo co se budu svým "výstavním" tělem nucena chlubit u bazénu, nemusím jím obtěžovat okolí i mimo tuto vyhrazenou zónu, kde se přeci jen už s nějakým tím utrpením při pohledu na ne zrovna výstavní těla, počítá. Takže bílé tílko nemám, budiž. Jsem s tím více méně smířená. Nějaká trička jsem nakonec poctivě přichystala, i když je to co dům dal a já stačila vyprat a vyžehlit. Ale v tom lese se to snad poddá :). Problém nastal s botama. Nezbytností jsou domácí pantofle, protože přísní místní zákony neznají slitování. Ty bohužel zabírají poměrně dost místa. Jedny sportovní botky do lesa, ano, mám, ale nesmí pršet. Jsou to totiž typicky letní tenisky, takže vlhkost a morko není pro ně výzvou, ale konečnou :). No a pak sportovní sandále. Pro mě problém jako s tílkem. Nesehnatelná věc, takže mám jedny extra super městské kožené páskované :). Do lesa a na treky ideální. Vezmu-li v úvahu, že přihodím ještě jedny tenisky plátěnky pro sichr, mám půl tašky sbaleno. Jen na botách :D.

Otázkou je, jak systematicky sbalit zbytek věcí do prostoru 30 x 30 cm. Kalhoty, bundu, spodní prádlo, něco domácího. Notně uvažuji o tom, jestli potřebuji v létě mikinu. Je to totiž jediný artikl, který mi může něco z toho malého prostoru zachránit :). Bude to tedy hodně natěsno a konečně vím, jak naložit se svým několikaletým studováním oboru logistika. Všechno musí pasovat na centimetry, aneb, plánování je základ. O nezbytné každodenně užívané drogerii už ani neuvažuji. Na tu opravdu místo není. Takže jednotě zdar, sprchový gel a šampon tam snad nějaký vedou a já se alespoň nebudu muset zatěžovat tím, po kterém vybraném, nejlepším a nejšetrnějším šamponu sáhnout, když tam budou max. 1 - 2 druhy. Budu si držet palce. Až se vrátím z dovolené, možná vám pak sdělím, jak to dopadlo, a co jsem postrádala. 







Krásnou dovolenou všem ;)





/vlastní tvorba/

Žádné komentáře:

Okomentovat