pondělí 18. května 2015

Ponožky v sandálech

Nedávno jsem četla článek o ponožkách v sandálech. Ve zkratce. Pojednával o tom, že nošení sandálů bez ponožek ohrožuje naše zdraví. Mám-li to konkretizovat, že materiály, ze kterých se sandály vyrábějí, až v 60ti procentech obsahují karcinogenní látky. Bohužel, o jaké sandály se jedná již zdroj neuvádí. Má-li namysli sandály prodávané našimi přistěhovaleckými občany, kteří si zabírají valnou část obchodů a nesrozumitelnou češtinou vám chválí všechno, i když to máte evidentně malé, velké, či v tom vypadáte jako pytel. Hlavně, prodat. "Malé? Tak Ti dam za ťista".

Už více by mě zneklidňoval fakt, kdyby se takové sandály prodávaly běžně v obchodech, což je v dnešní době také dost možné. Protože prodat za každou cenu bez ohledu na cokoli jiného, vyjímaje zisku, chce dnes téměř každý. 

O co tedy jde. Z takových to karcinogenních sandálů se látky, a teď přicházíme k jádru pudla, mohou přenášet do kůže, právě v případě, že nenosíte ponožky, nebo jinou izolační vrstvu :). Takže. To, že Češi jsou mistři v tomto oboru, v této, pro nás typické, disciplíně - nošení ponožek v sandálech, není samo sebou. Chráníme se tak před rakovinou. Na druhou stranu. Pokaždé, když nějakého chlapa v sandálech, většinou sahající až do půli lýtek, vidím, pokouší se o mě infarkt. To by zase vysvětlovalo to, že držíme vysoké číslo v srdečních selháních a příhodách.

Takže...Když to vezmeme s humorem. Infarkt, nebo rakovina? Věřím, že nikdo z nás by nechtěl zažít ani jedno. Mimochodem, s tou rakovinou a sandály to nebude podle mě tak žhavé. I kdyby se vám z nějakého toho nekvalitního kusu dostaly do těla nějaké ty ne zrovna ideální složky, náš systém jej většinou zlikviduje. 

A přiznejme si na rovinu. Vzhledem k tomu, v čem zde žijeme (ovzduší), co jíme a pijeme, nás trocha chromu ze sandálů nemůže rozhodit ;).

Takže chlapi, za mě, ponožky do sandálů opravdu NE !

Oponovat vám budou sice možná "módní ikony" či některý módní guru, protože, světe div se, ponožky v sandálech jsou místy, záleží na konkrétně probíhajíc módní vlně, také IN. A i když nechci shazovat módní kritiky a návrháře, pokud již mají uděláno nějaké své jméno, tak mohou na "modelíny"  a modely omotat kus toaletního papíru a stejně to bude hodně lidí uznávat. Pro nás běžné smrtelníky je ale situace jiná, my máme po boku naše muže, u kterých je dost těžké takovéto módní výstřelky tolerovat nebo vydýchávat. 


Jen tak mimochodem, Měla jsem kamaráda, který nosil ponožky v žabkách. Ten to dotáhl opravdu k dokonalosti. Kdo to neviděl na vlastní oči, tak o hodně přichází. Ale byl to specifický kluk, který byl prostě takový blázen. Ale jen v tom nejlepším ;). 


/vlastní tvorba/

Žádné komentáře:

Okomentovat